Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autorka tady míchá dvě roviny - politickou a osobní, a myslím, že naprosto chybně.

V osobní rovině je mi zcela jedno, zda pan Navrátil patří k homosexuální menšině a naprosto souhlasím, že by lidé měli být posuzováni především podle jejich chování a morálky.

V politické rovině jsou pro mě problémem ale dvě věci. Především to, že KDÚ-ČSL je konzervativní strana, která se ve svém politickém programu hlásí k hodnotám tradiční rodiny. Článek autorky blogu tedy toto paradigma nepřímo vyvrací a zdá se, že tedy KDÚ-ČSL se transformuje do moderní strany podporující homosexuální manželství. Osobně tomu příliš nevěřím, spíše si myslím, že autorka je ve své straně se svým názorem dosti ojedinělá....

Tím druhým zarážejícím je fakt, že "Jirka" přichází se svým coming outem až po volbách, což může vzbuzovat dojem, že kvůli svému zvolení svou orientaci raději nezveřejňoval. Možná by ho totiž konzervativně smýšlející voliči KDÚ-ČSL nevolili, přestože podle jeho vyjádření i náznaků autorky o jeho homosexualitě všichni(?!) vědí a věděli, o čemž dost pochybuji.

Pokud to shrnu, blog působí jako dosti zbytečná snaha autorky obhájit kamaráda a v podstatě nepřináší žádnou novou myšlenku, pokud tedy snad KDÚ ČSL neotočila o 180 stupňů při posuzování manželství homosexuálních párů. Navíc poslední věta blogu vyznívá dosti arogantně, jako kdyby autorka nechápala, že právo na soukromí je u politiků přeci jen poněkud omezeno.

3 0
možnosti
Foto

Když už, tak KDU-ČSL s krátkým U.

1 0
možnosti
Foto

Tak pokud by chtěl ten Váš Jirka v budoucnu uzavřít manželství či snad s partnerem adoptovat dítě to už by ovšem problém byl...postoje Vaší strany jsou v tom celkem jasné.Nebo ne?

4 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Markéta Vyvlečková (1985)

Rodačka z Českého Těšína, ekonomka, vedoucí kanceláře europoslance, členka KDU-ČSL a celoživotní optimistka.

Miluje běh, hudbu, hory, adrenalin a vtipné lidi, kteří umí dodržet své slovo.

Seznam rubrik