Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

> nákaza ve školách je naprosto minimální

Korelaci mezi otevřením škol a růstem reprodukčního čísla lze jen těžko přehlédnout. Jak sama píšete, problém bude spíše v kvalitě testů a jejich nedůsledném provádění.

1 0
možnosti
VB

Minimálně se ví, že mezi dětmi se momentálně Covid nešíří. Myslím, že toto testování poskytuje data pro další rozhodování, jako takové ho pokládám za užitečné. Něco jiného je provedení - ale to už záleží na jednotlivých školách, za to opravdu vláda ani ministři nemohou.

1 0
možnosti
VB

Na svém blogu překládám informace ze západ. zemí: Švédsko ani Švýcarsko nuceně netestovaly ani děti, ani zaměstnance, nemocnost neměly vyšší a úmrtnost mají celkově významně nižší. Ani všechny německé spolk. země netestovaly vždy děti a také ne všechny zaměstnance (jen užší výběr profesí tak jako v Rakousku). Mají lepší výsledky než my. Dnes se zvyšuje počet evrop. zemí, které monitorují primárně počet hospitalizací, zatímco opatření na lokál. úrovni by už přimárně nedělaly podle počtu infikovaných, protože většina z nich nemá zdravot. problémy. Němečtí lékaři v Berlíně prosadili, aby se nejbližší kontakt ve škole s pozitivním žákem poslal do karantény jen na 5 dní, protože v 95 % případů tyto kontaktní žáci neonemocní, ve školách se nákaza šíří mezi dětmi minimálně (a zpravidla jim nákaza neublíží). Rozhodně se neposílají celé třídy do karantény a ne na dva týdny, protože v prvních dnech se ukáže, zda se objeví příznaky (riziko vážnějšího stavu či vyšší infekčnosti, bezpříznakoví nemívají infekční virov. nálož). Skandinávské a další země posílají děti bez příznaků do školy bez obav, dokonce mohou jít do školy bez testů i děti trpící rýmou (když nemají pro covid-19 typické příznaky). A Češi by měli vědět, že ani PCR test není spolehlivý na 100 %: i při nejkvalitnějším testu mohou na 100 provedených testů být cca 3 falešně negativní - dánská studie to dobře vysvětluje, viz můj blog.

0 1
možnosti
Foto

Podle toho, jak často se mění ministři zdravotnictví a jaké zmatky jejich úřadování provázejí, jestliže se jim do jejich práce neustále navíc motá premiér ve snaze, že resort povede raději sám, se ani nelze divit, jaká /slovy autorky "neskutečná šaškárna"/ navíc vznikla ve školách České republiky. Jako novou blogerku vás vítám, a ať se vám tady skvěle daří.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Markéta Vyvlečková (1985)

Rodačka z Českého Těšína, ekonomka, vedoucí kanceláře europoslance, členka KDU-ČSL a celoživotní optimistka.

Miluje běh, hudbu, hory, adrenalin a vtipné lidi, kteří umí dodržet své slovo.

Seznam rubrik